Vesti

World AIDS Day - Android Application Youth of JAZAS
01. Decembar 2012.

Svetski dan borbe protiv side – Android aplikacija Omladine JAZAS

Omladina JAZAS i Intellex izrazilu su svoj doprinos i podršku svetskom danu borbe protiv side zajedničkom izradom mobilnog informatora o HIV-u.

Android aplikacija Omladine JAZAS sadrži sve relevantne informacije o virusu, načinima prenošenja, načinima zaštite i vrstama rizika. Osim toga, aplikacija nudi mapu svih mesta u Srbiji na kojima se vrši dobrovoljno, anonimno i besplatno testiranje na HIV, sa kontakt telefonima i navigacijom.

Budući da pri Omladini JAZAS radi i AIDS info linija, aplikacija sadrži i odgovore na najčešće postavljana pitanja. Uz istorijat i zanimljivosti o HIV-u, prvom decembru i crvenoj mašnici, možete saznati druge srodne informacije o polno prenosivim infekcijama, kondomima, hepatitisu B i C, i postaviti Vaše pitanje.

Napomena: Ova aplikacija je informativnog karaktera i na bilo koji način nije namenjena za testiranje ili dijagnostikovanje, i kao takva nije zamena za lekarski pregled ili konsultacije sa stručnim osobljem. Takođe, ni na koji način ne sakuplja lične informacije.