Kompletan brending i dizajn događaja

  • Klijent

    International Business Council, Republika Češka

  • Godina

    2014

  • Usluga

    Brending, dizajn & sajtovi

Organizacija događaja je veoma zahtevan proces i potrebno je da čitav tim radi kako bi se sve organizovalo na vreme, i samim tim ispunila visoka očekivanja posetilaca. Bili smo izabrani kao dizajnerski tim, koji će pokriti kompletan brending za nekoliko svetskih događaja koji su se održavali širom Azije i Evrope.

01

Dizajn logoa

Kako je svaki događaj bio predviđen za različitu publiku i bio održavan u brojnim, kulturno-različitim državama, izazov nam je bio da kreiramo kompletan brending set za svaki događaj. Početna pozicija za svaki događaj bila je šema logoa, i njegova boja, gde je trebalo da izdvojimo nekoliko predloga za izbor.

02

Kompletan brending set

Odmah nakon definisanja identiteta, okrenuli smo se dizajnu Web i štampanih materijala koji su bili potrebni za otpočinjanje organizacije događaja. Trebalo je da stvorimo sve što je vizuelno za ove događaje, uključujući konceptualizaciju i dizajn materijala za banere, kartice sa imenima, pisma, pozivnice i vodič za događaje.

03

Programski vodič za događaje

Svaki programski vodič je bio sačinjen od različitih informacija u vezi sa samim događajem i gostima. Neki od njih su sadržali zanimljive činjenice o lokaciji, važnim intervjuima i mišljenjima o aktuelnim temema, ali su svi imali jedinstveni izgled i pružali su različit osećaj.

04

Prilagođeni vebsajt

Svaki događaj je trebalo da bude podržan vebsajtom, koji je pružao dodatne funkcionalnosti poput pretplate na događaje, redovna ažuriranja o potvrđenim govornicima ili agendi, obaveštenja o gostima ili bilo koijm promenama u vezi sa događajem, kao i još mnogo toga. Svaki sajt je trebalo da prati smernice dizajna i da bude kreiran sa stilom.